НОВИНИ

Раздадоха годишните награди на БАИТ

За шеста поредна година бяха раздадени наградите на Българската Асоциация по Информационни Технологии. Отличени са победители в 12 категории, сред които Младежка и образователна награда, Журналистически принос, Публична администрация и Развлекателен софтуер. Конкурсът е под патронажа на президента Румен Радев.

Цанка Николова
от Цанка Николова
21:43, 28.02.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
раздадоха годишните награди баит

Мобилни приложения, образователни инициативи и любопитни проекти в сферата на информационните технологии привлякоха интереса на журито. Тo обаче се затрудни при избора на победителите в отделните категории заради голямата конкуренция.

Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: "Горда съм, че наши сънародници са сред водещите специалисти в сферата на информационните и комуникационни технологии и все по-често получават международно признание за своите успехи."

Специалната награда за значим принос отиде при Росен Плевнелиев. Отличието беше връчено от вицепрезидента Илияна Йотова, която изтъкна целенасочената работа на Плевнелиев в областта на високите технологии и иновациите, както и безрезервната му подкрепа за българските таланти в областта на математиката, физиката, програмирането и компютърните науки.

Росен Плевнелиев, президент на Република България 2012-2017: "Ние, българите, сме една малка, но глобална нация, която мечтае, която има цел, която слава Богу има и приоритет. Това че сме заедно е доказателство за този приоритет. Постигнахме много, нека не спираме по средата на пътя.

Плевнелиев допълни още, че рецептата за успех на България се крие именно в приемствеността и надграждането.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама мъже нападнаха с нож деца в училищен двор
Двама мъже нападнаха с нож деца в училищен двор
НАСА закупи още места на Союз за транспорт на американски астронавти до МКС
НАСА закупи още места на "Союз" за транспорт на американски астронавти до МКС