НОВИНИ

Ремонтират моста над река Струма в Симитли

Ремонтира се мостът над река Струма, който свързва квартал „Ораново” с централната част на Симитли. Докато текат дейностите той ще бъде затворен за превозните средства. Съоръжението е доста старо и от години от общината предупреждават, че е опасно, но няма осигурени средства за пълната му реконструкция. Затова периодично се извършват само козметични ремонти, които да предпазят възникването на инциденти.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Йорданка Бакалска
15:45, 09.03.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Мостът над река Струма в Симитли е строен по време на Втората световна война. Срокът му на експлоатация е изтекъл още преди около 15 години, въпреки това обаче той все още се използва. Заради почистването на падналия през зимата сняг са се образували огромни дупки. Предвижда се с ремонтът, те да бъдат запълнени и да се положи нова асфалтова настилка. Най-доволни от дейностите, които започнаха днес, са хората, на които им се налага всеки ден да минават по опасния мост.

Трябва да се оправи.”
И ние се притесняваме, и децата минават всеки ден за училище от тука. Сега след ремонта по-спокойни ли ще се чувствате? Ама разбира се.”
Започва да се руши, защото той е на повече от 80 години. Достатъчно ли е според Вас само това, което ще направят? Не, какво трябва още? Поне още един мост.”
„Сигурно някоя кръпка ще се направи и догодина по това време или още до есента няма да изкара, пак същото ще стане.”

От Общината в Симитли са категорични, че ремонтът няма да реши изцяло проблемът и мостът ще продължи да бъде опасен. За пълната му реконструкция ще са необходими около 1 милион лева, които не могат да се отделят от общинския бюджет. Затова има изготвен проект, с който ще се търси европейско финансиране. Друга идея е за преминаващите автомобили и автобуси да се изгради нов мост, а сега съществуващият да се използва само от пешеходци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Станчев: Нетната печалба на Летище София през 2016 г. е катастрофална
Пламен Станчев: Нетната печалба на Летище София през 2016 г. е катастрофална
Пенсионери излязоха на протест
Пенсионери излязоха на протест