Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Три години ще ремонтират подлеза при пощата в Пловдив

Подлезът под Централната поща в Пловдив ще претърпи основен и мащабен ремонт през следващите три години. Днес общинските съветници в града гласуваха първите 500 000 лева, с които да започне реконструкцията. Съоръжението е в окаяно състояние и това създава предпоставки за инциденти.

от БНТ
15:28, 09.03.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

При всеки дъжд подлезът на улица „Гладстон" се пълни с вода. По стените има течове, а на места има огромни дупки.

"Не съм се и замисляла дали е опасен".
"Тече вода понякога от него отгоре. Предполагам, че има някакви шупли, които рано или късно ще направят някакъв проблем".

Транспортното съоръжение е построено преди повече от 30 години.

Иван Тотев - кмет на Пловдив: "Тогавашната технология по строителството е била такава, че той няма хидроизолация и това, което виждате, постоянните течове - те са конструктивни, заложени по време на неговото изграждане".
;

Ремонтът на подлеза ще започне през септември и ще продължи през следващите три години. Цялостната реконструкция ще струва 7 милиона лева. Общината ще кандидатства и за финансиране от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Новата визия на съоръжението е свързана и с проектът за обновяване на площад „Централен".

Иван Тотев - кмет на Пловдив: "То е част от работата по бъдещия площад „Централен". Ние не може да оставим съоръжението в този вид и да изграждаме площад „Централен".

Заради ремонта в края на годината движението на автомобили в подлеза ще се извършва само в едното платно.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пенсионери излязоха на протест
Пенсионери излязоха на протест
Макрон води в надпреварата за президент на Франция
Макрон води в надпреварата за президент на Франция