НОВИНИ

Рок операта "Исус Христос - суперзвезда" гостува в София

Рок операта "Исус Христос - суперзвезда" на легендарния Андрю Лойд Уебър с три поредни спектакъла в София. Първа в Източна Европа българската публика ще види оригинала на мюзикъла точно преди Великден. Главната роля изпълнява 74-годишния актьор Тед Нийли, изиграл Исус Христос още във филма от 73-та година.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
20:57, 02.04.2018
Чете се за: 00:40 мин.
Още

45 години Тед Нийли изпълнява ролята на Исус Христос, макар че на прослушването се явил за ролята на Юда.

Тед Нийли, актьор и певец: Това беше ролята, която исках да играя. Най-вече защото всички познават Исус, но никой не познава Юда, знаем го само като предателя. Като актьор това щеше да ми даде шанса да създам нов образ. Така че отидох за ролята на Юда, но режисьорът ми каза - харесва ми как пееш, но искам да изпееш другото момче.

София е последната спирка от европейското турне на мюзикъла, посветено на 70-годишнината на композитора Андрю Лойд Уебър. Звездният състав събира 45 актьори и певци от десетки страни. А Тед Нийли не е уморен нито от сцената, нито от ролята.

Тед Нийли, актьор и певец: Това е истинска благословия! Това промени целия ми живот! Така се запознах със съпругата ми - в Израел, докато снимахме филма. И ето, това е дъщеря ми, която сега работи с мен през цялото време.

Това е първото идване на Тед Нийли у нас, но обещава да не е последното. Преди това зала 1 на Националния дворец на културата посреща оригиналния спектакъл на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс на 5, 6 и 7 април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зукърбърг: ​Фейсбук ще има нужда от няколко години, за да разреши проблемите си
Зукърбърг: ​Фейсбук ще има нужда от няколко години, за да разреши проблемите си
Дни преди Великден: Какво е качеството на козунаците?
Дни преди Великден: Какво е качеството на козунаците?