НОВИНИ

Румен Драганов: Резервираните почивки не могат да се отменят заради лошо време

Няма как резервирана предварително почивка да бъде анулираме заради лошо време, като валежите това лято например. Това обясни в студиото на "Денят започва" Румен Драганов от Института за анализ и оценка на туризма.

bnt avatar logo
от БНТ
08:09, 25.07.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

По думите му, лятото не се е провалило и туристи има както по Черноморието, така и в столицата, въпреки честите валежи и ниските за летните месеци температури.

Драганов обясни, че чужденците, които идват в България, са планирали своите почивки доста отдавна и не могат да бъдат анулирани заради дъждовното време.

Румен Драганов: И те въобще нямат тази нагласа, по-важно е с кого са, какво ще прекарат, какво ще видят, защото те имат също една предварителна подготовка за нещата, които разглеждат. И това се отнася и за българите. Нима някой ще се спре от дъждове във Франция или в Англия, или където и да е по Европа, когато има самолетни билети и е планирал пътуването.

Експертът обясни, че в частните квартири в планините и по Черноморието има по-малко туристи тази година, защото те разчитат на "уикендовите" туристи. Това влияе повече на вътрешния пазар и на краткосрочните решения. Драганов каза, че се очаква ръст от 5% на чуждестранни туристи и времето няма да е фактор.

Той подчерта, че е много важно хората да знаят как да реагират в случай на бедствие, както при пожарите в туристическите райони около Атина, например.

Румен Драганов: Когато вие сте вътре в хотела и има пожар, не трябва да се излиза от хотела, трябва да влезете в банята, да намокрите чаршафа, да го сложите на вратата, да пуснете душа и да стоите под душа и да чакате пожарната да ви спаси.

Вижте целия разговор с Румен Драганов във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Застрахователен експерт: Има тенденция за поскъпване на Гражданска отговорност
Застрахователен експерт: Има тенденция за поскъпване на "Гражданска отговорност"
Юнкер и Тръмп се срещат в опит да избегнат търговска война САЩ - ЕС
Юнкер и Тръмп се срещат в опит да избегнат търговска война САЩ - ЕС