Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Румен Радев: Проектът за закупуването на нов изтребител не трябва да отпадне

Проектът за закупуването на нов изтребител за нуждите на Военновъздушните ни сили по никакъв начин не трябва да отпадне. Това заяви при посещението си в Бургас президентът Румен Радев. Според държавния глава МИГ-29 колкото и да е добър като маневреност, не предоставя съвременни бойни способности, а все пак България е член на НАТО.

от Веселин Григоров
17:45, 21.08.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Президентът Румен Радев заяви, че като член на НАТО, България трябва да има съвременни бойни способности и затова трябва да се закупи нов модел изтребител.

Румен Радев, президент на Република България: Вложените пари в МИГ-29 няма да ни дадат съвременни способности, а ще бъдат съизмерими до 2030 година с доставката на нов самолет. Първо трябва да решим какво правим с новия самолет и тогава вече да преценим за колко време според доставките на този нов самолет, за колко време и как ние ще осигурим прехода към него чрез поддръжката на МИГ-29.

Президентът Румен Радев беше категоричен, че за страната ни е важно да има силни военноморски сили, които да отстояват нашия военен суверенитет, но и да гарантират икономическите и енергийните ни интереси.

Румен Радев, президент на Република България: Силни военноморски сили означава нова техника,означава високо подготвен наличен състав, означава наистина добри условия за подготовка, мотивация, перспектива, социално израстване и, разбира се, престиж.

Във Военно морската база "Атия" в Бургас президентът се срещна с командния и личния състав на военните формирования и обсъдиха важни проблеми свързани с армията ни. След срещата държавният глава беше категоричен, че бюджетът за отбрана трябва да се увеличи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Детските градини в две от селата да станат защитени, поискаха от община Сатовча
Детските градини в две от селата да станат защитени, поискаха от община Сатовча
В Белгия изтеглиха продукти с наличие на фипронил
В Белгия изтеглиха продукти с наличие на фипронил