НОВИНИ

Румен Йончев: Бюджетът изобщо не беше препъни камък

Председателят на "Народен съюз" Румен Йончев беше категоричен, че дори шанса да е 1%, от Патриотичния Фронт ще се опитат да съставят правителство.

bnt avatar logo
от БНТ
19:42, 01.12.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Румен Йончев: "Ние няколко пъти повторихме, че дори шанса да е 1%, ще направим всичко възможно да стане, ако разбира се този мандат бъде възложен на нас, защото считаме, че е крайно необходимо този парламент да продължи да работи в периода на смяна на двама президенти и до извеждане на България от тази политическа криза."

Според него е било странно, че бюджетът не е бил защитаван от финансовия министър в оставка.

Румен Йончев: "Не чухме финансовия министър да отстоява бюджета. Бюджета изобщо не беше препъни камък. Всичко, което се изговори на темата пенсии беше абсолютно подмяна на истината, защото това предложение сме го направили преди няколко седмици. Всички знаеха това наше предложение. Ние недоумяване какво обърна позициите на парламентарната група на ГЕРБ."

Той беше категоричен за целите на Патриотични фронт:

Румен Йончев: "Ние не се страхуваме от изборите, не бягаме от избори. Това, от което бягаме, е задълбочаване на кризата в страната и за това сме готови търсим решение във всяка една от формите, дали във втори мандата на ГЕРБ или мандата връчен на нас."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Компютърни специалисти превземат село Марково?
Компютърни специалисти превземат село Марково?
Коалиция за насърчаване на дигиталните умения
Коалиция за насърчаване на дигиталните умения