НОВИНИ

Съдът решава дали да отмени наложения акт за незаконна сеч на дядото от Церово

Районният съд в Благоевград трябва да реши до месец дали да отмени наложения акт за незаконна сеч на Асен Ганджев от село Церово. Мъжът беше санкциониран с два акта затова, че е е отсякъл изсъхнал дъб в собствения си имот. Едната глоба Ганджев плати, като продаде магарето си, втората обаче обжалва в съда. От Югозападното предприятие подариха ново ремарке на възрастния мъж, за да го компенсират за двата акта.

bnt avatar logo
от БНТ
20:02, 12.04.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

В съда днес Асен Ганджев представи скица и дигитална карта на имота си. С тях той трябва да докаже, че нивата, в която е отсякъл дъба, е негова собственост. Дали съдът ще уважи мотивите, с които мъжът обжалва акта си, ще стане ясно в близките седмици.

За да плати първия си акт Ганджев продаде магарето си. Разбрали за историята му, много хора от страната и чужбина започнаха да изпращат пари в помощ на дядото. Помогна дори български пенсионер, живеещ в Германия. И така в сметката му изведнъж се събраха около 2 000 лева. Парите мъжът реши да не харчи за себе си и ги дари на родителите на болно дете.

Остави си само пари, за да купи мотофреза. С нея и с ремаркето, което Югозападното предприятие му подари, дядо Асен ще върши спокойно земеделската си работа, въпреки че магаре в двора му вече няма.

От Югозападното предприятие казаха, че служителят, наложил санкцията на дядо Асен, е уволнен заради поредица от нарушения на трудовата дисциплина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отложиха делото срещу кмета на Карлово
Отложиха делото срещу кмета на Карлово
Европа на кръстопът - левият план за реформи
"Европа на кръстопът - левият план за реформи"