НОВИНИ

Ще има ли неудобства за софиянци заради ремонта на „Граф Игнатиев“?

Започнаха и основните ремонти на София. Сред най-очакваните е този на улица „Граф Игнатиев" в София. Ще се ремонтира основно и площадите „Славейков" и „Гарибалди". Крайният срок за изпълнението е до средата на октомври.Докато трае ремонтът няма да вървят трамваите.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:32, 07.05.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

От площад „Гарибалди“ започва най-мащабният ремонт в София тази година - на ул. „Граф Игнатиев“. До края на октомври ремонтът и реконструкцията трябва да стигне до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. Настилката ще е гранит в два цвята, а цялото пространство ще е на едно ниво. Така ще се получи огромна пешеходна зона, като през нея ще минава само трамваят.

Ремонтите са свързани и с неудобства за жителите и гостите на града.

Ул. „Денкоглу“ ще е затворена за кратко, като ще строителните фирми ще се постараят преките като „Денкоглу“ и „Солунска“ да са затворени за минимален срок от време, заяви пред камерата на БНТ зам.-кмета по транспорта към СО Евгени Крусев.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта към Столичната община: Трамваите са спрени за целия срок на ремонта. Пусната е автобусна линия, която свързва квартал Лозенец с ул. „Гурко“, Съдебната палата и останалите линии на трамвайната мрежа.
;

Фирмата-изпълнител има сериозни клаузи в договора да си свърши работата в срок и максимално качествено, увери Крусев.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта към Столичната община: Затова отделно има друга фирма за стротиелен надзор, която ще следи за качеството на изпълняваните дейности.

Емблематичният книжен пажар в момента е пред хотел „Рила“, но след края на ремонта той ще се върне на обичайното си място - площад „Славейков“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Останки от мастодонт на 8 милиона години откриха в Македония
Останки от мастодонт на 8 милиона години откриха в Македония
Засилен трафик по пътищата и през граничните пунктове де очаква днес
Засилен трафик по пътищата и през граничните пунктове де очаква днес