НОВИНИ

Ще поскъпнат ли горивата след новия закон - говорят търговците на дребно

Малки търговци и превозвачи на горива заплашиха да запалят бензиностанциите и автомобилите си, ако се приеме законът за горивата, чийто вносител е депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров. Текстовете минаха на първо четене, а негодуванието срещу тях не спира.

bnt avatar logo
от БНТ
19:03, 10.07.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Ще фалира ли масово малкият бизнес с горива и какво следва, ако законът се приеме - темата в "Още от деня" коментираха Симо Симов и Владислав Симов, членове на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива.

По думите им, текстовете на закона са лобистки, обслужват интересите на големите компании и целят да премахнат конкуренцията. Няма картел, има монопол на пазара, обясниха търговците на дребно.Те са категорични, че ако законът бъде приет, цените на горивата неминуемо ще се повишат.

Няма да внасяме политически момент в нашия протест. Ние се обърнахме към всички политически сили, към всички парламентарни групи, за да потърсим подкрепата им, обясниха търговците на горива. Не сме против закона, всъщност смятаме, че той е закъснял, но е необходима дискусия по текстовете, допълниха те.

;

Ще се опитаме да привлечем и други браншови организации и към нашите искания и да провокираме национален протест, категорични са търговците.

БНТ покани вносителя на закона Емил Димитров за участие в разговора, но той заяви, че не може да присъства, защото е ангажиран с коалиционен съвет именно по темата за горивата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След поройните дъждове: Бедствено положение в три общини във Врачанска област
След поройните дъждове: Бедствено положение в три общини във Врачанска област
Пехотата проведе тактическо учение на военния полигон край Сопот
Пехотата проведе тактическо учение на военния полигон край Сопот