НОВИНИ

Самолет с бразилски футболисти се разби в Колумбия

Самолет с 81 души на борда се разби в Колумбия. С него са пътували и бразилски футболисти от първодивизионния клуб "Шапакоенсе". В самолета е бил и бившият футболист на ЦСКА Филипе Машадо. Местни медии съобщават, че има оцелели.

bnt avatar logo
от БНТ
09:43, 29.11.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Самолетът на боливийските чартърни авиолинии "Ламия" извършвал полет от Сао Пауло за Меделин с междинно кацане в Санта Крус, Боливия. С него пътували 72 пътници и деветчленен екипаж.

Около 22 часа местно време пилотите съобщили за проблем в електрическата система. Малко по-късно самолетът изчезнал от радарите. Той се разбил в планински район, близо до колумбийския град Меделин.

Според някои информации 15 души от футболния клуб са спасени. Колумбийски медии съобщават, че сред оцелелите е и защитникът на футболния отбор - Алан Рушел. Лекарите съобщиха, че състоянието му е стабилно. В социалните медии се появиха съобщения, че сред оцелелите е и вратарят на бразилския футболен отбор.

Твърди се, че е спасена и една от стюардесите. Тези съобщения, обаче, не са потвърдени официално.

Бразилските футболисти трябвало да играят утре в Меделин с местния Атлетико насионал на полуфинала за Купата на Южна Америка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключи Консултативният съвет по национална сигурност при президента
Приключи Консултативният съвет по национална сигурност при президента
Продължава настъплението на сирийската армия в Алепо
Продължава настъплението на сирийската армия в Алепо