НОВИНИ

Швейцарски трамваи заменят най-старите мотриси в София от април

28 модернизирани швейцарски трамваи ще заменят най-старите мотриси в София поетапно от следващия месец. Това заяви заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев в трамвайното депо в квартал "Банишора". Столичната община е купила и още 13 чисто нови мотриси с цел модернизация на релсовия транспорт в града.

БНТ2-София
от БНТ2-София Сергей Тодоров
12:30, 21.03.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Швейцарските трамваи ще обслужват линиите 6, 8 и 12. Те имат видеонаблюдение, климатик и падащи стъпала за качване на пътниците. Всяка една от вратите има датчик, който не позволява затваряне, ако на входа има човек. Мотрисите са с капацитет за 60 седящи и 160 правостоящи пътници. В момента в тях се инсталират необходимите джипиес системи, след което ще бъдат пуснати в движение.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта към Столична община
"Действително машините не са изцяло нови, но следва да се каже, че това е един много разумен вариант за моментно обновяване на градския транспорт, тъй като един нов трамвай струва 3.2 милиона лева.

Доставката на общо 28-те трамваи е по българо-швейцарската програма за сътрудничество. Стойността на проекта е 3 милиона швейцарски франка, като малко над 2.5 милиона се поемат изцяло от Швейцария.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържана е крадена дървесина
Задържана е крадена дървесина
Цъфнаха японските вишни (Снимки)
Цъфнаха японските вишни (Снимки)