НОВИНИ

Следствен експеримент пресъздаде тежка катастрофа, при която загинаха трима

В Пловдив - следствен експеримент пресъздаде тежката катастрофа, при която загинаха трима души в центъра на града. На 18 октомври 27-годишният Любомир Трайков помете с автомобила си друга кола. На място загинаха двама души, жена почина по-късно в болницата. Тогава беше установено, че Любомир е карал с превишена скорост и под въздействието на алкохол.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
16:39, 09.12.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Във фаталната нощ Атанас Ламджиев се прибирал от работа с автомобила си. С него били племенникът му и още две жени. Решили да отидат до „Централна гара", за да си купят храна. Това разказал единственият оцелял в катастрофата Димитър пред съпругата на починалия шофьор.

Корнелия Петкова - съпруга на загиналия Атанас: "Пресекли са едното платно - нямало е коли, пресекли са и другото платно - огледали са се, нямало коли и тук. И в мига, в който излизат вече да се изправя колата Димитър казва: „както нямаше коли и изведнъж гледам колата до мен. При сблъсъка той не е губил съзнание. За милисекунди е станало. Няма секунда. Секунда е много".

От жестокия удар колата се забива в спирката отсреща. Според Корнелия виновният за инцидента Любомир е карал с поне над 150 км/ч . Жената смята, че по-високите глоби, приети от парламента, няма да спрат нарушителите на пътя.

Корнелия Петкова - съпруга на загиналия Атанас: "Трябва да са драстично по-високи. Че няма да се спре няма да се спре и ще има винаги такива, които нарушават правилата за движение. Трябва да се говори за цифри и суми от 3000 нагоре".

Корнелия и трите и деца постепенно се възстановяват от трагедията. Скоро жената ще започне работа, за да може да ги издържа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мобилно приложение изповядва грехове
Мобилно приложение изповядва грехове
Революция в пазаруването! Отварят първия супермаркет на бъдещето в Сиатъл
Революция в пазаруването! Отварят първия супермаркет на бъдещето в Сиатъл