Служители на обувен цех във Ветрен протестират заради неизплатени заплати

Служители на обувен цех във Ветрен, Пазарджишко, излязоха на протест и направиха жива верига пред предприятието, което се закрива. Хората не са получавали заплати от три месеца, а всички 140 служители са освободени. Работниците обаче настояват да получат парите си, които са изработили.

от БНТ
17:07, 23.02.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
служители обувен цех ветрен протестират заради неизплатени заплати

До живата верига пред портала на предприятието се стигна, след като работници, изпратени от изпълнителния директор на цеха, се опитаха да влязат вътре, за да приберат останалите в халето машини:

Вече 3-ти месец хората не са получавали заплати. Фирмата е закрита, а те са освободени от работа. На улицата остават хора, работили близо 20 години в цеха за обувки.

Радослав Лютаков – кмет на град Ветрен: Имаха уверението, че ще си получат заплатата, както трябва, че всичко ще си мине по реда. обаче се оказа. че не им дадоха всичко.

Работниците са сигнализирали и Инспекцията по труда, която е съставила на фирмата над 70 акта. От там им отговорили. Представители на фирмата, която е собственост на италианци, не бяха открити за коментар.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Най-малко 18 души са ранени при серия експлозии в завод в Чехия
Най-малко 18 души са ранени при серия експлозии в завод в Чехия
 Откриха причината за взрива, опожарил ресторант във Варна
Откриха причината за взрива, опожарил ресторант във Варна