НОВИНИ

Софийската опера в подкрепа на хората от Хитрино

Софийската опера се присъединява към инициативата - изтъкнати творци да дадат своята подкрепа за хората от Хитрино. Днешният спектакъл на „Норма" ще се играе благотворително. Артистите на трупата се надяват изкуството им да събуди порив на състрадателност и човечност у техните почитатели.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
09:44, 15.01.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Софийската оперна не за първи път участва в подобна благотворителна кауза. Артистите от трупата са убедени, че да откликват на човешката болка е част от мисията им като хора на изкуството.

Вера Петрова-зам-директор на Софийска опера и балет
Ние трябва да бъдем първите, които да реагираме като една мембрана на подобни моменти, за да можем с духа и с културата да продължаваме напред да се справяме, да оцеляваме и да си помагаме.

И тук, както и в останалите театри, които подкрепят каузата, по време на спектакъла във фоайетата ще бъдат разположени благотворителни кутии, в които публиката ще може да направи своите дарения за хората, пострадали след трагедията в Хитрино.

Вера Петрова-зам-директор на Софийска опера и балет
Нашият спектакъл на Норма, който е много красив и в който също става дума за любов, за състрадание, за човещина- за всички тези велики емоции е много подходящ и ние смятаме, че е изключително подходящ точно за тази инициатива, за да се научим да бъдем състрадателни и съпричастни и най-важното е да успяваме да видим светлината и да вървим напред.

Артистите от трупата се надяват, че красивата музика на Белини ще развълнува почитателите им и ще им напомни, че даже и в нашият материален свят най-ценна е способността ни да останем хора и да откликваме на чуждата болка с доброта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безценни реликви се съхраняват в църковния музей в Русе
Безценни реликви се съхраняват в църковния музей в Русе
Достатъчен ли е токът на България?
Достатъчен ли е токът на България?