НОВИНИ

Спасиха японски туристи, закъсали в преспите до село Звегор

Автобус с 40 туристи от Япония затъна тази нощ в преспите до шуменското село Звегор. Шофьорът предприел пътуването въпреки предупредителните табели на пътя, съобщиха от полицията в Шумен. Още снощи туристите са били настанени на топло в хотел, осигурена им била храна. За инцидента съобщи тази сутрин министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

bnt avatar logo
от БНТ
17:20, 08.01.2017
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Цяла нощ екипи на пожарната и АПИ са работили по спасяването им. Роторен снегорин е пробивал преспите, за да се стигне до закъсалия автобус.

Иван Иванов, директор на РД ПБЗН-Шумен: Зарадваха ни се... Шофьорът на автобуса отказа да бъде евакуиран и остана в автобуса.

Около 10 часа днес туристите бяха качени на друг автобус и продължиха пътуването си за румънската столица, но през Велико Търново. Според шофьора на злополучния автобус пътят не е бил почистен.

Виден Павлов: След като вечеряхме във Варна, се обадих в офиса и ми казаха, че пътят е отворен. Тук беше почистено, докато не видях първите преспи и тогава вече се обадих, че няма преминаване... Може да попитате дори туристите... ако туристите видят табела, дали ще ме пуснат да мина, това е абсурд.
Мартин Павлов, собственик на превозваческа фирма „Елит 94": Обадих се на АПИ, казаха пътят е пробит и отворен и шофьорът тръгна от Варна. Не е имало табелки, това е дългогодишен шофьор, който работи дълги години в нашата компания, не е имал нито едно ПТП, нито едно произшествие. Шофьорът не е видял нито един пътен знак за затворен участък. Ако пътният знак е бил навят, това е отделен въпрос.

Това разгневи снегопочистващата фирма, чийто машини трети ден се борят с преспите по затрупания път.

Енчо Енев: Още долу е затворено, стои знакът от три дена.

След снощната виелица повечето пътища в Шуменско са затворени, но въпреки това се предприемат рискови пътувания.

Мирослав Юлиянов: За Чехия тръгнахме. Как ще стане тази работа, не знам. На работа сме, по някакъв начин трябва да стигнем. Понеже сме на работа там.

Все още има селища без ток, защото аварийните екипи не могат да стигнат до тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нетаняху: Нападателят с камиона в Ерусалим е бил симпатизант на ИДИЛ
Нетаняху: Нападателят с камиона в Ерусалим е бил симпатизант на ИДИЛ
Трафикант изоставил мигранти да мръзнат на паркинг в Южна Германия
Трафикант изоставил мигранти да мръзнат на паркинг в Южна Германия