НОВИНИ

Спецакция на МВР за Студентския празник

Специализирана акция на полицията в цялата страна заради Студентския празник 8 декември. Органите на реда предупредиха, че няма да пестят ресурси и ще следят стриктно за спазването на реда и предотвратяването на инциденти както на пътя, така и в нощните заведения.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
22:44, 06.12.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Акцията ще започне още рано сутринта на 8-ми декември и ще приключи в късните часове на следващия ден. По улиците и пред всеки нощен клуб ще има разположени екипи на Пътна полиция, които ще извършват засилени проверки на водачите за изрядни документи, употреба на алкохол и наркотици.

Тенчо Тенев, Пътна полиция: Ще наблегнем точно на това - да проверяваме стриктно водачите на МПС, които тръгват от питейните заведения да се прибират към домовете си.

Над 300 заведения в столицата ще бъдат препълнени на Студентския празник. Пред всяко от тях ще има патрулен автомобил на Пътна полиция.

Борислав Муеров, СДВР: Централна градска част, Студентски град, Природен парк Витоша - там се концентрират по-големите заведения. Затова не трябва да ви учудва и не трябва да притеснява студентите това, че има засилено полицейско присъствие.

9 декември е денят, в който студентите трябва да бъдат особено внимателни, когато шофирайки се прибират от празненството, препоръчват полицаите и подчертават, че и тогава проверките ще продължат.

Петър Соколов, Пътна полиция: Нека автомобилът да бъде управляван от най-отпочиналия водач в групата, който е правоспособен и се чувства подготвен да прибере автомобила.

Всички заведения са проверени от пожарната, а собствениците са инструктирани да не допускат въоръжени или видимо прекалили с алкохола посетители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал на оперното и балетното изкуство в Стара Загора
Фестивал на оперното и балетното изкуство в Стара Загора
Анархисти предизвикаха сблъсъци в Атина по време на ежегодно шествие
Анархисти предизвикаха сблъсъци в Атина по време на ежегодно шествие