НОВИНИ

Специализираният наказателен съд остави под домашен арест Стайко Стайков

Съдът прецени, че има опасност синът на бизнесмена Миню Стайков да се укрие или да извърши друго престъпление, но здравословното му състояние не позволява да бъде оставен за постоянно в ареста.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:15, 31.01.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Заседанието премина при закрити врата по настояване на защитниците на сина на Миню Стайков. Те изтъкнаха, че ще бъдат съобщени подробности за здравословното състояние на Стайко Стайков, които са от личен характер.

По-късно прокуратурата повдигна ново обвинение на Стайко Стайков за данъчни престъпление за близо половин милион лева.

;
Ангел Кънев, прокурор: Ще поискаме от съда да назначи петорна съдебно-медицинска експетриза с ядрено-магнитен резонанс. До настоящия момент не ни бяха представени никакви актуални медицински документи за здравословното му състояние. Към настоящия момент се сочат редица заболявания, едно от които, ако действително той има такова заболяване, изключително сериозно такова, следва да се изясни абсолютно целия медицински статус на лицето, защото мярката за неотклонение трябва да бъде бъде съобразена със здравословното състояние и не може да се явява пречка за лечение.
Димитър Вълчев, адвокат: Обвинението стана ясно днес, но за мен то е неясно. 110 тома, които аз по някакъв начин успях да сработя за час и половина - два, по никакъв начин не ме убедиха, че този човек е участник в обир. За мене връзката, от гледна точка на прокуратурата, е че същият е син на баща си.
;

Прокурор Кънев не пожела да коментира появилата се днес информация, според които Стайко Стайков е заплашвал следовател.

Самият Стайко Стайков не присъства в залата, когато журналистите бяха допуснати вътре, за да чуят мотивите за решението на съда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зам.-външният министър на Иран пред БНТ за механизма за търговски обмен с ЕС
Зам.-външният министър на Иран пред БНТ за механизма за търговски обмен с ЕС
НС прие на второ четене промени в Закона за горивата
НС прие на второ четене промени в Закона за горивата