НОВИНИ

Статусът във Фейсбук на Таско Ерменков за вота в Русия предизвика скандал в НС

ГЕРБ реагираха с остра декларация срещу думи във фейсбук на депутата от БСП Таско Ерменков, свързани с изборите в Русия и гласуването в Крим. От най-голямата партия поискаха лидерът на левицата Корнелия Нинова да се разграничи от позицията на Ерменков. От БСП отговориха, че написаното от депутата не е позиция на цялата партия.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:52, 21.03.2018
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Статусът във фейсбук на Таско Ерменков след вота в Русия стана тема на политически спор от парламентарната трибуна. Ерменков пише, че в Крим над 90 процента от гласувалите са за Путин. Пита дали Съединените щати и Евросъюзът са чули гласа на хората и завършва с думи на Ботев: „... а вий... вий сте идиоти!“.

ГЕРБ се възмутиха, че Ерменков е използвал името на Ботев в контекст, който няма нищо общо с творчеството му и идеите, които изповядва. Според тях думите на депутата са продължение на опасна антиевропейска тенденция в БСП.

Тома Биков - ГЕРБ: След като от тази трибуна социалист поиска свикване на референдум за членството на България в ЕС и НАТО, извинявайте, комунист, в изказването на Таско Ерменков партньорски държави като САЩ, Германия и Франция, а след това вкупом и целият ЕС, от който България е част, са наречени идиоти.
;

Управляващите критикуваха Ерменков, че дава подкрепа за анексирането на Крим от Русия. Според него пък ГЕРБ показват безсилие да избягат от скандалите.

Таско Ерменков - БСП: ГЕРБ се опитват да ни правят всички идиоти и мисля, че няма да им дадем да го правят това нещо. Това, което пиша във фейсбук го пиша вечерно време по къси гащи и фланелка и на компютъра на коленете си, така че няма как да бъде партийно мнение това нещо.
Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Притеснителното е, че вече това става като разширяване на периферията в самата БСП като парламентарна група за изказване против ЕС и поведение, което не съответства на европейските ценности. От ляво отговориха, че вместо с важните въпроси, ГЕРБ ги занимават с неща, които не са за пленарната зала.
Кристиян Вигенин - БСП: Дъното е да ни занимавате с фейсбук статусите на народни представители от БСП, които са в личен профил, които не ангажират нито парламентарната група, нито партията.

От ГЕРБ поискаха още днес Корнелия Нинова да излезе с позиция за думите на Ерменков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поражения по овощните градини в Североизточна България заради студа
Поражения по овощните градини в Североизточна България заради студа
Концерт на струнен квартет „Микеланджело“ в Русе
Концерт на струнен квартет „Микеланджело“ в Русе