НОВИНИ

Стотици българи бяха блокирани с часове на летището в Берлин

Полетът на „Райънеър“ от Бергамо за Бургас този следобед е бил отменен. Причината не е ясна, твърдят българите, които чакат на летището в италианския град. Това е втори отменен полет на нискотарифния превозвач в рамките на 24 часа, който засяга наши сънародници.В неделя около 200 пътници, половината българи, бяха блокирани с часове на германското летище „Шьонефелд“. Част от тях били настанени в хотел, други сами намерили начин да се приберат.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
20:37, 11.06.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Пътниците се качили на самолета от Берлин до София в 15.20 в неделя, но им било обяснено, че не могат да излетят заради буря.

Ружа Любенова, пътник: Изчакахме 2 часа в самолета при страшен задух.Не беше включен климатика, а имаше семейства с малки деца, възрастни хора.

Пътниците били помолени да се върнат на летището и да изчакат още 2 часа, докато самолетът отново се подготви за полет.

Ружа Любенова, пътник: Когато влязохме обратно в чакалнята, се оказа, че полетът е анулиран и всеки трябваше да търси начин да се спасява.
;

Oт „Райънеър“ обясниха,че полетът е отменен, заради гръмотевични бури в София. Пътниците били уведомени за ситуацията и им е предложено възстановянане на парите за билета или полети до други летища. Според пътниците обаче те нямали връзки до София. Част от пасажерите прекарали нощта в хотел и ще чакат до утре да се приберат у нас.

Игнат Арсенов, директор на Европейският потребителски център в България: За целия този период докато дойде следващият полет,ще трябва да им бъдат осигурени грижи - тоест не е една нощувка. А съответно, ако те летят чак в четвъртък , трябва да им бъдат осигурени три нощувки.
;

Пътниците могат да подадат жалба в компанията ако не са им осигурени хотел, и храна докато чакат следващия полет.

Игнат Арсенов, директор на Европейският потребителски център в България:Нека събират всички бележки ,да ги пазят.Фактури и съответно от банката извлечения ако са платили с карти и да ги претендират веднага след като се приберат в България пред превозвача да им бъдат заплатени.

От Европейския потребителски център отчитат ръст на жалбите срещу авиокомпании, заради увеличения брой пътници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кравата Пенка няма да бъде умъртвена, до дни я връщат на собственика ѝ​
Кравата Пенка няма да бъде умъртвена, до дни я връщат на собственика ѝ​
Разделеният Корейски полуостров: Ключовите събития в историята на Северна Корея
Разделеният Корейски полуостров: Ключовите събития в историята на Северна Корея