НОВИНИ

Стотици туристи ще гледат на живо Световната купа по сноуборд в Банско

Стотици туристи пристигат в Зимната столица на Балканите – Банско, за да видят на живо кръга от Световната купа по сноуборд. Специалисти от цял свят подготвиха трасето, по което ще се спускат най-добрите сноубордисти. Хотелите в Банско са пълни предимно с чуждестранни туристи, а резервации в последния момент няма да се приемат заради запълнения капацитет.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Миглена Медарова
19:20, 26.01.2018
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

За трасето са използвани десетки кубици изкусвен сняг и е подготвяно близо един месец. За удобство на зрителите е изградена специална трибуна. Стотици туристи ще наблюдават на живо кръга от Световната купа по сноуборд в Банско, а входът е свободен.

„Аз съм начинаещ сноубордист, така че искам да видя всички участници и колко добри са те.”
„Ние сме пет семейства от Израел и разбрахме, че ще има състезание по сноуборд. Нашите деца карат сноуборд и затова нямаме търпение да видим какво ще се случи. Какво очаквате да се случи? Много хора, много музика, забавления, сняг.”

Хотелите в Банско са резервирани близо три месеца преди състезанието. Пакетите варират между 120 и 140 лева на ден, като в тях са включени нощувка със закуска и вечеря и безплатно извозване до началната станция на лифта.

Иван Обрейков – концесионер на ски зона „Банско”
„Вече има шатъл бусове, които ще трътват от начална станция долу или с лифта. Всеки трябва да си закупи карта, или карта за ски или билет за кабината. Ако на кабината има голяма опашка, могат да ползват тези шатъли, които са безплатни.”

Състезание от този ранг се организира за осми път в Банско.

Георги Икономов – кмет на община Банско
„Нашата ползи се измерва с реклата, която едно такова събитие дава на Банско и на България, защото точно такива събития, когато те предават по евроспорт и по други спортни канали, които стигат до милиони зрители по целия свят, тогава действително се вижда, че има Банско, има България и че курорта, който за който става дума, той е на световно ниво.”
Осигурени са допълнителни места за паркиране, тъй като се очаква много туристи да пристигнат в Банско за състезанието. От Общината казаха, че допълнителни полицейски патрули ще следят за реда и сигурността на зрителите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балотаж на президентските избори в Чехия
Балотаж на президентските избори в Чехия
Хиляди готвачи изпратиха папата на френските гастрономи
Хиляди готвачи изпратиха "папата на френските гастрономи"