НОВИНИ

160 млн. лв. ще струват новите четири станции на метрото

Обявиха търга за строителството на още 4 станции от третия лъч на метрото - от “Овча купел” до околовръстния път при “Горна баня”. Трасето е с дължина около 4 км и прогнозната стойност на четирите подземни станции е 160 млн. лв., обясни шефът на “Метрополитен” Стоян Братоев.

bnt avatar logo
от "24 часа"
22:03, 07.07.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
160 млн струват новите четири станции метрото

Срокът за подаване на оферти е до началото на септември. Участъкът е разделен на две позиции с по 2 станции. Първата е на бул. “Линкълн”, втората - на бул. “Монтевидео”, третата - в “Овча купел 2”. Четвъртата е на околовръстния път, а един от изходите на метростанцията е откъм кв. “Горна баня”, за да обслужва живеещите там.

При изграждането ѝ ще се построи и малка жп гара, на която ще спират влаковете по линията София - Перник, а при метростанция “Искърско шосе” ще има връзка с влаковете София - Пловдив. Целта е идващите от Перник да могат директно от влака да се качат на метрото, обясни Братоев.

В момента се строят 7 станции от третия лъч. Очаква се до края на годината да започне строителството на четирите от новия търг и на още една - при бул. “Вл. Вазов”, за която вече има избран изпълнител. Всички 12 станции трябва да са готови през 2019 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КНСБ: Хиляди енергетици могат да останат без работа заради екоизисквания
КНСБ: Хиляди енергетици могат да останат без работа заради екоизисквания
От днес влизат в сила тол таксите за магистралата Промахон-Солун
От днес влизат в сила тол таксите за магистралата Промахон-Солун