НОВИНИ

Терминалът за комбиниран транспорт - готов до месец

До месец край Пловдив ще бъде завършен първият терминал за трансфер на товари между автомобили и железопътни вагони. Това съобщи транспортният министър Ивайло Московски, който участва днес в международна конференция, посветена на интермодалните превози.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
19:45, 01.09.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Комплексът се изгражда с евросредства, а за управлението му ще бъде потърсен концесионер.

Пловдивският терминал ще е единственият във вътрешността на страната, където се предвижда да има трансфер на стоки и пътници в жп и сухопътен транспорт. Индустрията на Близкия Изток, която ще се възползва от новия мост над Босфора със сигурност ще увеличава обема на превозите, а това ще доведе до увеличаване на потока през България – сочат анализите на министерството. Затова комплекси за кобминиран транспорт ще се изграждат също край София, Варна, Бургас, Видин и Русе.

Ивайло Московски - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията
"Те се оказват с една от най-високите добавени стойности транспортни съоръжения, със сигурност ще допринесат за по-добрата логистика и за предпочитането на България като партньор за транзитирането на товари и пътници."

С пари от предстоящата концесия на летище София ще започне стабилизирането на БДЖ и изваждането на дружеството от ситуация в несъстоятелност - съобщи още министър Московски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Узбекистан след ерата на Каримов
Узбекистан след ерата на Каримов
Жители на село Марково готвят подписка заради опасен път
Жители на село Марково готвят подписка заради опасен път