НОВИНИ

"Топлофикация" ще компенсира софиянци, останали без парно

От вторник следобед хиляди жители на София, които живеят в централната част, нямат парно и топла вода заради серия от аварии.Днес от "Топлофикация" - София обещаха, че за тези граждани, които не получават услугите им вече повече от 48 часа, ще има финансово обезщетение.Междувременно снощи са възникнали аварии в още два района на София.

Виктория Бояджиева
от Виктория Бояджиева
20:22, 08.03.2019
Чете се за: 01:19 мин.
У нас

Тук на улица "Отец Паисий" все още възстановяват пътя, след като вторник следобед имаше авария на главен топлопровод, която остави около 1000 абонатни станции без топла вода в центъра на София. Четири дни по-късно същият тръбопровод се пука на друго място. Така двете аварии се застъпват, като новата дори е на същата улица. Тя станала снощи към 19,15 ч.

Същата нощ повреда е възникнала и в Зона Б5, където са засегнати 25 сгради. А на сутринта се появила и трета авария - в квартал "Лозенец". Там е имало пробив на две места. Така тази сутрин 3 централни района на София с около 1100 абонатни станции осъмват без топла вода.

Към обяд аварията в Зона Б5 е овладяна напълно, а в Лозенец проблем има с още около 30 станции. В най-централната част на София повредата все още не е отстранена.

Адриана Анчева, жител на София: Топлоподаването спря във вторник след 3 и половина и до ден днешен няма топлоподаване.
Емануил Анчев, жител на София: Бойлерът напълно ни компенсира липсата на топла вода. Като гражданин проявявам разбиране.

Гражданите като семейство Анчеви, които не са имали топла вода повече от 48 часа имат право на финансова компенсация от Топлофикация- София.

Елизабет Павлова, говорител на "Топлофикация - София": Ние сме задължени да дадем на нашите клиенти обезщетение в размер на недоставената топлинна енергия след 48-ия час.

Обезщетението автоматично ще бъде зачислено в следващите сметки на клиентите. Последно столичани са били обезщетявани преди около 2 години при аварията в топлорайон "София-Изток". Освен това, от "Топлофикация" обещават и ремонти още преди да се стигне до следваща серия от аварии.

Елизабет Павлова, говорител на "Топлофикация"-София: Ще се потърси начини за подмяна на най-остарелите, най-често авариращите части. Топлопреносната мрежа е полагана през 60-те/70-те години на миналия век. Извършвана е рехабилитация през 80-те години. За съжаление, наистина едно старо трасе в гъстонаселената част на София, което създава доста проблеми.

Обновяването на мрежата ще почне през летните месеци.

Елизабет Павлова, говорител на "Топлофикация"-София: Тя е около 2000 километра под краката на софиянци!

Но за едно лято от Топлофикация могат да подменят около 20 километра от тях. Повече ремонти, според тях, биха довели до твърде голямо неудобство за столичани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Авария остави Венецуела без ток
Авария остави Венецуела без ток
Горанов след акция Хоро: Данъчни инспектори попаднаха на кораб с нудисти
Горанов след акция "Хоро": Данъчни инспектори попаднаха на кораб с нудисти