НОВИНИ

Товарен влак дерайлира край Храбърско

Инцидент с товарен влак край София. Композиция дерайлира край софийското село Храбърско. Жертви и пострадали няма. Влакът е бил натоварен с въглища и се е движел от гара Волуяк за Храбърско. От релсите са излези шест от вагоните. Все още не са ясни причините за инцидента, но ще са необходими 10 дни, за да се възстановят 10-те километра разбита ж.п. линия.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
17:00, 03.09.2016
Чете се за: 00:54 мин.
По света

Инцидентът станал около 6 и 45 тази сутрин. Близо до село Храбърско общо 6 от 18-те вагона на товарната композиция излизат от релсите. При катастрофата машинистът и помощник-машинистът не са пострадали.

Инж. Бисер Минчев - гл. ревизор по безопасността в НКЖИ: Не бих могъл в момента да кажа причината за дерайлирането, тъй като има назначена комисия за събиране и изясняване на фактите и обстоятелствата, събиране на материали. След това ще има нова разследваща комисия, която пък ще прецени и ще установи точната причина за дерайлирането.

Бисер Минчев изключва версиите кражба на релси или остаряла инфраструктура. Работещите по разрушения железен път коментираха неофициално, че инцидентът е по-скоро заради остарелите над 50-годишни товарни вагони.

Ж.п. катастрофата при село Храбърско унищожи 10 км железопърни релси, които сега трябва спешно да се подновят.

Според главния ревизор по безопасността на Национална компания " Железопътна инфраструктура" на този етап не може да се каже колко ще струва възстановяването на железопътната линия. Колкото до разчистването й и пускането на движението...


Инж. Бисер Минчев - гл. ревизор по безопасността в НКЖИ: С точна дата и час не бих се ангажирал, но считам, че ще ни трябват може би около 10 дни да възстановим движението, тъй като трябва да се полагат нови звена.

За щастие линията не се използва от обикновените пътнически влакове, а само от влак, който вози сутрин и вечер работниците на железопътната компания. Този влак сега ще се движи само до Храбърско, не и до Волуяк.

По време на ремонта движението на товарните влакове ще става по обходни маршрути през гара Владая. Преди около пет дни товарни вагони дерайлираха и край съседното село Петърч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силно земетресение в Оклахома  беше усетено от Небраска  до Тексас
Силно земетресение в Оклахома беше усетено от Небраска до Тексас
Федерика Могерини: Турция ще продължи да прилага споразумението с ЕС за мигранти
Федерика Могерини: Турция ще продължи да прилага споразумението с ЕС за мигранти