НОВИНИ

Традиционно за празника: Измиха паметника на Съединението в Пловдив

С 15 литра шампоан бе измит паметникът на Съединението в Пловдив. По традиция в навечерието на 6-и септември всеки сантиметър от монумента се третира с пароструйка. Преди официалната церемония в четвъртък цялостно ще бъде почистен и площад Съединение в центъра на града.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
11:51, 04.09.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

За ритуалното измиване на паметника бяха необходими един тон вода, почистващ препарат и специална вишка. След предпразничната баня паметникът на Съединението вече ухае на жасмин.

Впечатлени минувачи се спираха, за да наблюдават и оценят работата на служителите на "Чистота".

Николина Василева: Приятно ми мирише. Не е достатъчно. Не става така. Трябва по-често да се полагат грижи, тук боклуци, чистачките не чистят.

Днес и утре армия от над 60 чистачи и механизирана техника ще се погрижи за блясъка около площада на Съединението и подлезите в района. Наоколо са засадени нови цвети, подменени са и над 300 от знамената в града.

Иван Стоянов, управител на ОП "Чистота" - Пловдив: Те са с българския трикольор, със знамето на град Пловдив, както и със знамето на Европейска столица на културата и 7 големи знамена - 7 на 3,5 метра, които са по пилоните на входно-изходните артерии.

В празничния 6-и септември в Пловдив тържествената заря-проверка ще започне точно в 20:30 часа. БНТ ще предава на живо събитията от площад "Съединение".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват да глобяват за паркиране в платената зона около Националния стадион
Започват да глобяват за паркиране в платената зона около Националния стадион
С безплатни билети БДЖ компенсира пътниците от бързия влак от Бургас за София
С безплатни билети БДЖ компенсира пътниците от бързия влак от Бургас за София