НОВИНИ

Изчерпан ли е моделът "ол инклузив" у нас?

Моделът "ол инклузив" не е изчерпан за българския туризъм и продължава да привлича туристи. Той все още носи добри приходи на хотелиерите. Това обявиха специалисти и представители на бизнеса, след като по-рано стана ясно, че Турция обмисля да категоризира "ол инклузив" услугите, които предлага на гостите си.

bnt avatar logo
от БНТ
07:50, 04.09.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Проф. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненска туристическа камара: Системата "ол инклузив" е удачна и изгодна за туриста, защото плаща една сума и остава с впечатлението, че може да консумира повече, отколкото е платил. Удачна е за хотелиерите, защото те също получават за туриста една сума, съответно се опитват да минимизират разходите и да си увеличат печалбата. Изгодна е и за туроператорите, защото като търсена формула успяват да си пълнят самолетите и хотелите, с които са сключили договори. Единствено не е изгодна за дребните търговци, които предлагат допълнителни услуги и стоки в курортите. Системата "ол инклузив" вингаи може да се подобри.

В доста хотели у нас качеството на "ол инклузив" услугата не е на желаното ниво, смятат хора от бранша.

Николина Ангелкова, министър на туризма: Смятам, че е редно в отделните категории хотели и места за настаняване, храната, която се предлага под формата на "ол инклузив", да отговаря на качеството, което се предлага като настаняване.

Това несъответствие води до най-много оплаквания сред туристите, коментира министър Ангелкова. По думите ѝ темата ще бъде дискутирана и вероятно ще доведе до промени в нормативната уредба. Оказва се, че моделът "ол инклузив "се харесва на туристите.

Хотелиери са мнение, че ако "олинклузив"-ът отпадне напълно в България, ще трябва да се наемат по-подготвени кадри.

Вижте повече по темата във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​По пътя към върха – братята Кубрат и Тервел Пулеви на ринга
​По пътя към върха – братята Кубрат и Тервел Пулеви на ринга
​Със задължителни колани в автобусите - ще намалеят ли жертвите на пътя​?
​Със задължителни колани в автобусите - ще намалеят ли жертвите на пътя​?