НОВИНИ

Напрежение в коалиционния съвет - ще има ли рокади в кабинета "Борисов 3"

Коалиционен съвет се провежда сградата на Министерския съвет вече над два часа. Коалиционните партньори от ГЕРБ и Обединени патриоти обсъждат промените в кабинета след оставките на тримата министри Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски. По-рано днес от партията на вицепремиера Валери Симеонов НФСБ обявиха, че остават в управлението, но само при определени условия.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:13, 03.09.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Повишено напрежение и изострени отношения между партньорите - така започна заседанието на коалиционния съвет при Бойко Борисов в Министерски съвет. Очаква се на заседанието да бъдат обсъдени оставките на тримата министри, а също така и премиерът да посочи номинации за нови министри.

От партия НФСБ днес поставиха ултиматум, за да продължат участието си в управлението. Едно от условията е да има промени и в ръководството на ПГ на патриотите, която към момента еднолично се председателства от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Самият той по-късно коментира думите на Валери Симеонов, като заяви, че ще продължи да настоява за оставката му.

Преди заседанието на коалиционния съвет тази вечер се заговори за още по-мащабни рокади в коалицията. Едно от имената за смяна на министерското кресло е това на правосъдния министър Цецка Цачева.

Екипът на "По света и у нас" продължава да следи заседанието на коалиционния съвет, очаквайте подробности!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В над 500 училища в страната все още текат ремонти
В над 500 училища в страната все още текат ремонти
Безплатен концерт срещу расизма в Кемниц
Безплатен концерт срещу расизма в Кемниц