НОВИНИ

Търсете работа в чужбина само чрез легализиран посредник, съветват от "Анимус"

Работата в чужбина може да се окаже капан, ако тя не е организирана по легален начин чрез легализирани посредници, ако човек попадне в ситуация на експлоатация, където неговите права са погазени, работи повече от разрешеното и получава ниско заплащане, живее в лоши условия, няма свобода на движение, отнети са му документите и телефона. Това каза в "Денят започва" Надя Кожухарова от фондация "Асоциация Анимус".

bnt avatar logo
от БНТ
07:06, 19.10.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Тя добави, че такъв тип престъпление най-често се открива в секторите, където има нискоквалифициран труд, а жертви стават хора, които не познават правилата за работа в чужбина, не знаят как работят институциите, които могат да им помогнат, а и често не знаят езика.

Според Кожухарова най-притеснителното е, че "съществува много висок толеранс към злоупотребите от тези хора, които на практика отиват в чужбина, за да оцелеят и за да могат да изхранват семействата си".

Ако планирате да работите в чужбина, може да се обадите на безплатния телефон на 0800 186 76. Специалистите от "Асоциация Анимус" ще ви дадат цялата информация, от която се нуждаете, така че да избегнете рисковете.

От "Асоциация Анимус" алармират, че когато се заминава в чужбина, да се търси работа чрез легализиран посредник. Легализираните посредници са обявени на сайта на Агенцията по заетостта.


Цялото интервю с Надя Кожухарова гледайте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Леонардо ди Каприо е замесен в скандал за присвояване на средства
Леонардо ди Каприо е замесен в скандал за присвояване на средства
Ученици в Пловдив влизат в училище само с чип
Ученици в Пловдив влизат в училище само с чип