НОВИНИ

Обучават пенсионери на работа с компютър

Все повече стават възрастните хора, които търсят обучения по нови технологии и Интернет. Заниманията на "Дари час" за пенсионери се провеждат от понеделник до петък, а всяка група се обучава веднъж седмично. Доброволци се търсят и за следващия етап, който ще започне напролет.

bnt avatar logo
от Ива Милорадова
11:06, 09.02.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Все повече стават възрастните хора, които търсят обучения по нови технологии и Интернет. Като Георги, който си спомня появата на първите телефони и телевизори и сега иска да разучи компютъра. Георги Червеняшки е на 75 години: Той разказва, че за курса го е записал негов приятел, който е на 90 години и също изкарал курса.


"Само съм ползвал, дъщеря ми преди да замине за Америка ме научи на Скайпа. Цял живот човек трябва да се учи. Няма да стигнем тяхните
нива...Но все пак да имаме една грамотност, да влезна във вестник или музика да си пусна. А ако ни пишат двойка, ще караме още един курс", смее се дядо Георги.

Курсистите разчитат най-много на младите си преподаватели, които им подаряват от своето време по час на седмица.

Яна Стефанова, доброволец: "Пенсионерът в големия град - той е толкова обезличен и толкова малко внимание и добро отношение получава, че това е може би минималното, което може да се направи за него. Като се има предвид, че вече е второ занятие и те вече си правят пощи, имам доста сериозни очаквания - работа с Фейсбук, Скайп, сърфиране в Интернет. Наистина ми се струва, че ще напреднат достатъчно, за да могат да кажат - аз мога да работя с компютър."

Заниманията за пенсионери се провеждат от понеделник до петък, а всяка група се обучава веднъж седмично. Доброволци се търсят и за следващия етап от "Дари час", който ще започне напролет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Индиец загина от метеорит
Индиец загина от метеорит
Виртуална разходка в Етнографския музей в Пловдив
Виртуална разходка в Етнографския музей в Пловдив