НОВИНИ

Тържества в цялата страна по повод 133 години от Съединението

Кулминацията на тържествата е в Пловдив, но днес празнува цяла България. Атмосферата на празника по повод 133 години от Съединението - от Диана Тодорова.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
18:52, 06.09.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

СОФИЯ

Стотици граждани се преклониха пред костите на княз Александър Батенберг в София. В тържественото честване пред мавзолея на княза участва и Националната гвардейска част.

Емил Великов: Съединението е постигнато без намесата на нито една "Велика сила", това си е чисто българско постижение. И затова дойдохме да отдадем почит.


;

ВАРНА

Във Варна празнично шествие премина по централния булевард "Мария Луиза" под звуците на представителния духов оркестър на военноморските сили. С венци и цветя бяха почетени загиналите в Сръбско-българската война, а Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва.


;

РУСЕ

Деница Нинова: Разделението ни е било насила направено, И сме успели да си покажем българския характер, гордостта ни. Затова смятам, че е акт на смелост.

Русенци почетоха смелостта на Съединението с тържествена церемония на площад „Александър Батенберг", пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война. Свещеници от русенската епархия отслужиха заупокойна молитва в памет героите и благодарствен молебен в чест на Съединението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ,Франция,Германия и Канада призоваха Русия да разкрие програмата си Новичок
САЩ,Франция,Германия и Канада призоваха Русия да разкрие програмата си "Новичок"
Частен хеликоптер падна в Мраморно море, двама души са ранени
Частен хеликоптер падна в Мраморно море, двама души са ранени