НОВИНИ

Цачева: Антикорупционният закон ще бъде изложен за обществено обсъждане

До края на юли проект на антикорупционния закон ще бъде публикуван за обществено обсъждане. Анонимни сигнали за корупция няма да могат да се подават. Това обяви правосъдният министър Цецка Цачева след среща с президента Румен Радев. Тя е част от поредицата срещи за обсъждане на реформата в правосъдието.

bnt avatar logo
от БНТ
20:12, 21.06.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Според Цачева най-силното противодействие на корупцията е бързото въвеждане на електронното управление. Идеята за промяна на Конституцията не е обсъждана, уточни още Цачева. Държавният глава е поставил акцент върху необходимостта от независим орган за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Според Радев този орган трябва да има ясни правомощия и компетенции, свързани със събирането на информацията и разкриването на корупционни престъпления. Цачева и Радев са категорични, че реформата в съдебната система трябва да води до бързо, ефективно и справедливо правосъдие.

Цецка Цачева - министър на правосъдието: Съдебната реформа, за да говорим за конкретика, трябва да коментираме отделните стъпки така, както те са предвидени в актуализираната стратегия. До момента какво е изпълнено, къде се намираме и какво предстои.

БНТ: Като правосъден министър усетихте ли подкрепа от президента и президентската администрация за реформата?

Цецка Цачева: Да
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политическите сили скептични към идеята за нов референдум за мажоритарния вот
Политическите сили скептични към идеята за нов референдум за мажоритарния вот
Бум на измами от брокери, работещи в сивия сектор
Бум на измами от брокери, работещи в сивия сектор