НОВИНИ

Цецка Цачева поиска прокуратурата да я провери за апартамента

Тази сутрин правосъдният министър Цецка Цачева е поискала прокуратурата и антикорупционната комисия да проверят апартамента и сметката й. Това тя обяви в кулоарите на парламента.

bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 22.03.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Сделката със жилището на Цачева провокира медийното внимание заради твърденията, че е закупено на цена много под пазарната стойност. Цачева , заяви че до приключване на проверката и оповестяване на резултатите няма намерение да коментира повече темата.

Цецка Цачева: Да бъдат направени проверки за придобития от мен имот на улица "Юри Гагарин". Като бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът и установено има ли конфликт на интереси с фирмата продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните ми отношения с фирмата продавач. Готова съм да сътруднича на проверките. Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво ще промени доживотната присъда за Радован Караджич?
Какво ще промени доживотната присъда за Радован Караджич?
Започна работната визита на Екатерина Захариева в Япония
Започна работната визита на Екатерина Захариева в Япония