НОВИНИ

Ученици от Благоевград се готвят за реалния бизнес още от училище

За девета поредна година Професионалната гимназия по икономика в Благоевград проведе превърналия се в традиционен панаир на учебно-тренировъчните предприятия. Той се организира всяка година през месец март, а днес практическото обучение на учениците от 11 и 12 клас премина под мотото “Учене чрез действие”. Включиха се ученици от шест класа, които в симулирана бизнес среда демонстрираха натрупаните теоретични знания в училище.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Спаско Попхристов
18:00, 31.03.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

10 учебни предприятия и две компании се включиха в учебния панаир. В специално обзаведени офиси младите предприемачи предлагаха различни услуги и продукти- туристически, рекламни, банкови, брокерски и кулинари. Анелия Тасева учи “Икономика и мениджмънт” в благоевградската гимназия. Тя е управител на истинска учебна компания, която предлага широка гама от фотографски услуги.

Анелия Тасева
“Реално работим с продукти предлагаме ги и ги продаваме на реални цени. Заснемаме разни поводи, изваждаме снимките в желания от потребителите размер. Тук на практика по по-добър начин можем да развием предприемаческите си способности, а това е в основата на нашата специалност.”

“Научихме много неща, но най-вече как да работим в екип един с друг.”

Тази година присъстваха и две менторски фирми, с които учениците от учебните предприятия си партнират.

Марина Алексова
“Помагаме с нашия опит. С практическите знания, които семе натрупали, защото целта на този проект е точно това, учебно-технически фирми, които след това да видят как работят в реалността.”

Всяка година проектите на учениците за реален бизнес стават все по-добри, категоричен е директорът на училището.

Ася Пенкова, директор на Професионалната гимназия по икономика в Благоевград
“Те попълват надлежно счетоводни документи, чрез които отразяват сключените през деня сделки. В края на деня те ще съберат документацията и през следващите часове в училище ще направят анализ на панаирния ден.”

Много често учениците получават и предложения за работа от менторските фирми, които им помагат при изготвянето и реализацията на проектите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова получи вот на доверие от всички членове на НС на БСП
Корнелия Нинова получи вот на доверие от всички членове на НС на БСП
​Кметът на Девня обвини циментовия завод в града в замърсяване на въздуха
​Кметът на Девня обвини циментовия завод в града в замърсяване на въздуха