НОВИНИ

​Ученици от Пловдив изработват перуки за онкоболни жени

Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив изработват перуки за онкоболни жени. Първата от тях е готова и вече радва своя притежател.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Таня Матева
07:46, 12.03.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Инициативата за благородният жест дошла от неправителствена организация.

Емилия Арабаджиева - директор на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства - Пловдив: Те събират дарени коси и търсеха вариант, където това да се изработи и да се използва пълноценно, явно че трудно се откликва на такова нещо, защото перуката е бавно правещо се пособие, а когато се работи с естествена коса и се прави нещо за живота, е още по-сериозно, но ние решихме да приемем предизвикателството.

Със задачата се заели учениците от 9 А клас. Работели в часовете по практика, а понякога и вкъщи. В сглобяването се включили и три дванайсетокласнички. В края на първия учебен срок,перуката била завършена и вече е дарена.

Мартина: Всички се заехме по-отговорно със задачата, след като труда ни ще се оползотвори за нещо хубаво и за хубава кауза.
Ая: Ще зарадваме една жена, която има нужда от това и ние приехме задачата с отворени сърца. След като в интернет били публикувани снимки с перуката, много граждани започнали да търсят връзка с учебното заведение.
Емилия Арабаджиева - директор на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства - Пловдив: Започнаха директно да ни се обаждат и да ни предлагат дарение коса.

Учениците вече изработват и втора перука, която през юни ще зарадва още една жена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Производители настояват за контрол върху насажденията от роза и лавандула​
Производители настояват за контрол върху насажденията от роза и лавандула​
Със затоплянето на времето ни атакуват нови вируси, идват валежи и захлаждане
Със затоплянето на времето ни атакуват нови вируси, идват валежи и захлаждане