НОВИНИ

Ученици разработват приложение за стажове и работа

Ученици от Софийската математическа гимназия подготвят стажантска платформа за свързване на млади хора, които търсят работен стаж в бизнеса. Те са се насочили към електро и IT индустрията.

Цанка Николова
от Цанка Николова
09:05, 10.03.2019
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Амбицирани от това, че лятото не успяват да си намерят стаж, Алекс и Надежда започват работа върху приложението. Той създава софтуера, уебсайта и интерфейса, а тя се грижи за цялостното координиране на проекта. Насоки получават от ментора си.

Августина Пашеева, ментор на проекта: Текущо няма централизирана платформа и място, което да предоставя на едно място цялата тази информация. Всъщност идеята на платформата е всеки ученик да може да намери стаж и работен стаж, така че да може да се запознае по-добре със самата компания и да придобие опит, който да му бъде полезен, след като завърши образованието си.

Работата по приложението е в самото начало. Всички замесени обаче се надяват то да има голям успех.

Надежда Цачева, създател на приложението: Това приложение е полезно за моите съученици, защото им помага да подберат правилната програма стажантска за тях, както и да разберат дали всъщност са за тази професия или не.

И Алекс, и Надежда вярват в успеха на настоящия проект.

Алекс Цветанов, създател на приложението: Трябва да покажем по един или друг начин на учениците, т.е. на младите хора, че има смисъл да останат в България, че има фирми, които ги търсят, че има начин, по който те могат да се изявят и да покажат знанията си, да научат нови знания и всъщност да участват в глобалния пазар.

Очаква се приложението да заработи в края на март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радан Кънев: В основата на Демократична България стоят личности
Радан Кънев: В основата на "Демократична България" стоят личности
Как да балансираме храненето си след зимата?
Как да балансираме храненето си след зимата?