НОВИНИ

Ученици създават бизнес стратегии за опазването на околната среда

35 гимназисти от цялата страна се включиха в иновационен лагер по екологично предприемачество. Той се организира от "Джуниър Ачийвмънт", а на финала днес в София Тех Парк участниците демонстрираха предприемаческите си умения като създадоха бизнес стратегии, свързани с опазването на околната среда. Какви са идеите на младите хора за едно по-екологично бъдеще, вижте в репортажа.

БНТ2-София
от БНТ2-София Тереза Ставрева
19:20, 26.06.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Автомат за разделно събиране на отпадъци е бизнес проектът, който спечели симпатиите на журито. За да стимулират разделното събиране, младите предприемачи предлагат при всяко използване, хората да получават точки, а с тях различни видови отстъпки като намаление в данъците или пък предимство при записване на децата в детски градини.

Цветелина Ангелова
"Целта на този иновационен лагер е еко. Ние искахме да имаме продукт, който да не замърсява околната среда."

Сред идеите, които учениците разработиха, бяха и иновативна физкултурна настилка, която да създава електроенергия от движението върху нея, както и устройство, което да замества хартиените учебници.

Вера Петканчин - директор оперативна дейност към "Джуниър Ачийвмънт"
"Основната смяна е в начина на мисленето в случая да мислим затова как продуктите да генерират възможно най-малко отпадъци или как могат да се използват допълнително и мисля, че в рамките на този проект са успели много добре да разберат задачата."

Това е първият по рода си лагер, който освен към развиването на предприемаческите умения на учениците, е насочен и към опазването на околната среда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на имигранти в Италия беше потушен със сълзотворен газ
Протест на имигранти в Италия беше потушен със сълзотворен газ
В пловдивското село Брестовица са готови да приемат сирийско семейство
В пловдивското село Брестовица са готови да приемат сирийско семейство