НОВИНИ

Учениците в Благевград - отново на училище

Учебният процес след ваканцията, продължила близо 20 дни, за учениците в Благоевград, започна нормално. В част от учебните заведения часовете бяха намалени, като навсякъде имаше отопление, а условията бяха подходящи за провеждане на учебните занятия, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Благоевград.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
20:36, 12.01.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

В Осмо средно училище „Арсени Костенцев” още преди два дни са включили парното, за да са подходящи температурите за провеждане на учебните часове в първия ден след дългата ваканция. Директорът Сергей Биров каза, че удължената почивка за учениците има ефект, тъй като неявилите се ученици са много малко.

Сергей Биров, директор на Осмо СУ „А. Костенцев”
"При сутрешното преброяване установихме 94% от децата присъстват в училище, така че нямаме основание да имаме някакви претенции за ваканция, преустановяване на учебен процес или каквото и да било."

В средното училище вече е направена и организация, така че пропуснатото учебно съдържание да бъде наваксано.

Сергей Биров, директор на Осмо СУ „А. Костенцев
"Единственото нещо, което се получи като извънредна ситуация, това е пренасочването на датите за класните и контролните работи от тази седмица в следващата."

В училищата в града, в които има доста ученици, които пътуват от съседните села в общината, часовете са намалени, за да могат децата да се прибират в светлата част на деня.

Методи Попов, началник отдел "Инспектиране и организационно-методическа дейност" в РУО-Благоевград
"Две олимпиади се наложи да променим като дати на провеждане. Едната от олимпиадите - по български език и литература, другата - по руски език."

Във ваканция до края на седмицата остават учениците от Трето основно училище „Братя Миладинови” в Гоце Делчев заради по-ниските температури в класните стаи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма да има дневна винетка за леки автомобили
Няма да има дневна винетка за леки автомобили
Наши зрители ни сигнализираха за невъзпитан шофьор (ВИДЕО)
Наши зрители ни сигнализираха за невъзпитан шофьор (ВИДЕО)