НОВИНИ

Учредяват партия "Народен съюз"

На политическата сцена излиза ново обединение, но от познати формации. На конгрес, който тече в момента, в нов формат се учредява партия Народен съюз. В обединението влизат политическа партия БАСТА, гражданско движение "Бъдеще и развитие за България " и партия Земеделски народен съюз.

bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 09.04.2016 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Съпредседатели на новата партия ще са Светлин Танчев и Румен Йончев, а формацията застава в широкия политически център. На местния вот миналата година "Народен съюз" участваше като коалиция от 7 партии. В новия си формат обединението има четирима депутати в парламента, част от парламентарната група на БДЦ. Сред поканените на конгреса на "Народен съюз" са Георги Първанов от АБВ, Красимир Каракачанов от ВМРО и Красимира Ковачка от БДЦ.

Румен Йончев, съпредседател на ПП "Народен съюз": Поканили сме лидери на патриотични и центристки организации, като целта ни е именно изграждането на този широк център. Ние не претендираме да държим някакъв монопол върху политическия център, но считаме, че той трябва да се консолидира много добре преди президентския вот, за да може да реализира тази голяма цел, а именно - да излъчи истински президент на републиката.

БНТ: Тоест сте склонни да мислите за обща кандидатура с хората, които сте поканили?

Румен Йончев, съпредседател на ПП "Народен съюз": Абсолютно вярно е това, ще търсим и още такива.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пролетно почистване във Варна
Пролетно почистване във Варна
Звезден гастрол на сцената на Софийската опера
Звезден гастрол на сцената на Софийската опера