НОВИНИ

Среща на Индийско-българската бизнес камара

В момент, когато изказването на индийския премиер в Давос предизвика огромен интерес в целия свят и всички погледи вчера на Националния ден на Индия бяха съсредоточени към най-колоритния военен парад в света в центъра на Делхи, в София се събра бизнес елит за втората година от старта на Индийско - българската бизнес камара.

bnt avatar logo
от Даниела Кънева
09:28, 27.01.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Тя е единствената двустранна камара в могъщата Фикки - Федерацията на индийските индустриални камари, в която членуват 250 000 корпоративни организации. И то в момент, когато Индия се отвори без никакви резерви към останалия свят. "Индия днес е бизнес" - каза индийския премиер Нарендра Моди в Давос и прикова вниманието на топ бизнес лидерите. Защото в 2020 година се очаква Индия да влезе в тройката на най-силните икономики с брутен вътрешен продукт 5 трилиона щатски долара.

Въпросът е дали ние българите ще имаме умението да използваме този шанс?

Борислав Боянов, президент на Индийско-българската бизнес камара: Ние очевидно имаме, тъй като в Индия има български компании, които са изключително успешни - в IT бизнеса, в доставката на интернет, във фарма бизнеса.
Н.ПР. Пуджа Капур, посланик на Индия: Мисля, че е настъпил моментът, когато нашето зряло сътрудничество може да се предвижи на още по-високо ниво. И партньорството ни да се превърне в специално - в нови области като IT технологиите, отбранителната промишленост, науката и високите технологии - това е идеалният момент.

В Индия всяка година завършват милиони инженери - повече отколкото в САЩ и в Китай заедно. В края на март Индо-българската камара свиква под егидата на Българското европредседателство в София Междуконтинентална конференция "IT hub connect", насочена към IT бизнеса в Индия и Америка, с България като "IT hub" на Балканите. Очакваме най-големите в света - поканен е и самият Бил Гейтс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивчанин изработва мозайки с образите на светци
Пловдивчанин изработва мозайки с образите на светци
Какво да очакват гостите на празника Сурва днес?
Какво да очакват гостите на празника "Сурва" днес?