НОВИНИ

Във Видин излизат на протест с искане за магистрала до столицата

Предлагат също да бъде изграден тунел през прохода Петрохан, който да скъси пътуването между София и Видин и да доведе инвеститори.

bnt avatar logo
от БНТ
08:22, 27.01.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Заради трафика по "Дунав мост 2" от 23 000 превозни средства седмично, пътят, който води сега към него, е заплаха за живота на пътуващите, твърдят организаторите на протеста.

Росица Кирова, председател на Гражданско обединение „Единни за промяна": Ние искаме да няма катастрофи по този път и знаем, че единственият възможен начин е, ако незабавно започнат процедури за изграждане на магистрала до Видин. Не говоря за обходни пътища.

Протестиращите ще преминат с автомобили през града и ще излязат на международния път до входа на Видин.

Вардан Папикян, Гражданско обединение „Единни за промяна": Мисля да разберат хората в София, от които зависи качеството на нашия живот, че това е първа стъпка. Все още протестът е мирен.

Според видинчани състоянието на пътищата е причина регионът да е най-бедният в Европа.

Янко Веков: Нашият град е най-изостаналият не само в България, а и в цяла Европа. 27 години политиците ни лъжат, че ще изградят магистрала или скоростен път и нищо до сега.

Организаторите на протеста настояват до една седмица Министерски съвет да приеме решение за стартиране на процедурите по изграждането на магистрала и тунел под Петрохан. Поставят и краен срок на строителството - май 2021 година. В противен случай ще поискат да се забрани преминаването на тежкотоварни автомобили по "Дунав мост 2".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майчин дом организира безплатни консултации в борба с рака на маточната шийка
"Майчин дом" организира безплатни консултации в борба с рака на маточната шийка
Река Сена повиши застрашително нивото си в Париж
Река Сена повиши застрашително нивото си в Париж