НОВИНИ

Гледайте днес по БНТ HD: Световната купа по сноуборд в Банско

Днес Банско ще бъде домакин на втория старт от Световната купа по сноуборд. Състезанието по сноубордкрос спринт ще ви покажем на живо по БНТ HD от 12 часа.Вижте и още във включването на Стефан Георгиев.

bnt avatar logo
от Миглена Медарова
08:42, 27.01.2018
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

За трасето са използвани десетки кубици изкуствен сняг и е подготвяно близо един месец. За удобство на зрителите е изградена специална трибуна. Стотици туристи ще наблюдават на живо кръга от Световната купа по сноуборд в Банско, а входът е свободен.

Аз съм начинаещ сноубордист, така че искам да видя всички участници и колко добри са те.
Ние сме пет семейства от Израел и разбрахме, че ще има състезание по сноуборд. Нашите деца карат сноуборд и затова нямаме търпение да видим какво ще се случи.

Хотелите в Банско са резервирани близо три месеца преди състезанието. Пакетите варират между 120 и 140 лева на ден, като в тях са включени нощувка със закуска и вечеря и безплатно извозване до началната станция на лифта.

Иван Обрейков - концесионер на ски зона „Банско": Вече има шатъл бусове, които ще тръгват от начална станция долу или с лифта. Всеки трябва да си закупи карта, или карта за ски или билет за кабината. Ако на кабината има голяма опашка, могат да ползват тези шатъли, които са безплатни.
;

Състезание от този ранг се организира за осми път в Банско.

Георги Икономов - кмет на община Банско: Нашата ползи се измерват с рекламата, която едно такова събитие дава на Банско и на България, защото точно такива събития, когато те предават по Евроспорт и по други спортни канали, които стигат до милиони зрители по целия свят, тогава действително се вижда, че има Банско, има България и че курортът, за който става дума, той е на световно ниво.

Осигурени са допълнителни места за паркиране, тъй като се очаква много туристи да пристигнат в Банско за състезанието. От Общината казаха, че допълнителни полицейски патрули ще следят за реда и сигурността на зрителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичната община обявява война на визуалния шум
Столичната община обявява война на "визуалния шум"
По-малко бебета са се родили във Варненската АГ болница през 2017 г.
По-малко бебета са се родили във Варненската АГ болница през 2017 г.