НОВИНИ

Позлатена фигура на Бекъм в тайландски храм се превърна в хит сред туристите

В Тайланд позлатена фигура на Дейвид Бекъм се превърна в хит сред туристите в тайландски храм. Бюстът е поставен до статуи на Буда още преди 20 години, когато бившият английски футболист е на върха на славата си.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
21:23, 19.06.2019
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Храмът Париват в Банког. Тук футболът е религия, а Дейвид Бекъм е сред нейните богове. Или поне така е сметнал преди 20 години местен скулптор, решил да увековечи бившия британски футболист. Редом с фигурите на различни божества, изографисани на олтара, е поставена и позлатена статуя на бившия играч на Манчестър Юнайтед.

Причината - исторически успех за отбора, който през 1999 година става първият английски тим, спечелил три престижни титли в рамките на един сезон.

Бунерунг Пунявар, служител в храма: Това беше сред най-силните години за Юнайтед. Отборът спечели три трофея и тогава решихме да направим нещо, с което Бекъм да бъде запомнен и от следващите поколения.

Легендарен футболист, а и истинска модна икона, макар и в храма в Банкок да е с прическата си от преди две десетилетия - не е изненада, че статуята на Бекъм привлича туристите до днес.

Служителите не разкриват дали футболистът лично ги е посещавал, но споделят, че имат статуи на други популярни герои, като Супермен и Пикачу.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експерти от Фонд Земеделие провериха къщи за гости край Белоградчик
Експерти от Фонд "Земеделие" провериха къщи за гости край Белоградчик
Глобално проучване регистрира недоверие във ваксините
Глобално проучване регистрира недоверие във ваксините