НОВИНИ

​Валония и днес не даде съгласието си за споразумението между ЕС и Канада

Валония и днес не склони да даде съгласието си за търговското споразумение между Европейският съюз и Канада и така блокира подписването му тази седмица.

bnt avatar logo
от БНТ
17:22, 24.10.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света

След среща с регионалните власти в Брюксел премиерът на Белгия Шарл Мишел е съобщил на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, че неговото правителство не е в състояние да подпише търговското споразумение ЕС-Канада.

Очаква се сега Туск да уведоми канадския премиер Джъстин Трюдо и да отмени срещата на върха Европейския съюз - Канада, насрочена за четвъртък. Премиерът на Валония заяви, че в основата на отказа им са проблеми не с Канада, а с европейските институции.

Пол Манет, премиер на Валония: Не за първи път има трудности в търговски преговори. Със сигурност ще намерим решение. Искам само да напомня, че ние настояваме да няма частни съдилища, които да позволяват мултинационалните компании да атакуват държавите и да отслабват законодателство в социалната сфера, екологията и публичния сектор. Това искане се споделя широко в Европа, в гражданското общество, това не е борба, която водим сами и изолирани.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пуснаха за движение обновеният булевард „Васил Априлов“ в Пловдив
Пуснаха за движение обновеният булевард „Васил Априлов“ в Пловдив
Делян Добрев без имунитет заради АЕЦ Белене
Делян Добрев без имунитет заради АЕЦ "Белене"