НОВИНИ

Варненският зоопарк търси доброволци

Варненският зоопарк търси доброволци, които да помогнат за подмяната на част от огражденията. Това трябва да стане в най-кратки срокове, тъй като има опасност животните да се измъкнат на свобода. Ето как тук посрещнаха Деня на българските зоопаркове.

bnt avatar logo
от Силвия Благоева
16:00, 18.05.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Зад стара ограда живеят едни от най-красивите животни в зоопарка - елените. Тя обаче е на повече от 40 години и е достатъчно някое от животните да я бутне по-силно, за да се разпадне.

Иванка Стоянова – директор на Зоопарк – Варна: "Поръчали сме си тези ритловици, които ни трябват, но имаме нужда от помощ, така че много ще се радвам, ако намерим съпричастни хора, ако могат по някакъв начин, да ни помогнат с труд."

От зоопарка се надяват ремонтът да стане бързо.

Иванка Стоянова – директор на Зоопарк – Варна: “През това време трябва да монтираме една лека ограда и да пуснем ел.пасира, за да не ни избягат животните."

За деня на детето – първи юни, в зоопарка организират нова инициатива – да се съберат пари за изграждане на “детска ясла”, в която ще се излюпват малките птичета.

Иванка Стоянова – директор на Зоопарк – Варна: “Това, което ни предложи една фирма е с инфрачервени лъчи подът да се направи, тъй като те са малки, имат нужда от вода, но я разливат и непрекъснато е влага и мислим, след като направим този под, ще им бъде по-топло, по-чисто и няма да живеят в тази влага”.

По първоначални изчисления, за детската птича ясла ще са необходими около 700 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са приоритетите на новия социален министър Зорница Русинова
Какви са приоритетите на новия социален министър Зорница Русинова
Изтичане на матурите! БНТ купи верните отговори преди края на външното оценяване
Изтичане на матурите! БНТ купи верните отговори преди края на външното оценяване