Весела Лечева: В българския парламент ни заобикаля агония

Как ще изглежда листата на БСП за евроизборите и защо парламентарната група на партията реши да напусне парламента в "Още от деня" коментира Весела Лечева, заместник-председател на парламентарната група на социалистите.

от БНТ
18:55, 15.03.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
"Много е странно, че фокусът на вниманието на всички е насочен именно към листата на БСП. Никой не се интересува кой ще води листата на ДПС например, листата на ГЕРБ. По-скоро интересът и фокусът на вниманието трябва да е българският парламент", коментира Лечева.

Тя определи като "агония" ситуацията в българския парламент.

"Пропиляването на време с калпавите закони, всеки ден да оборваш това, което си приел вчера, трябва да е фокусът на вниманието".

Весела Лечева заяви, че процедурата по излъчване на листа за Европейските избори в БСП е обявена и включва конференции в страната.

На въпроса дали шумът около евроизборите не е опит да се заглушат проблеми вътре в партията, тя отговори:

"За нас най-важни са проблемите на българските граждани, техният дневен ред. Дали ние като политици отговаряме на ангажиментите, които сме поели към тях".

Решението на депутатите на БСП да напуснат парламента тя аргументира така:

"Ние приложихме всички парламентарни механизми, за да реализираме нашата програма и нашите виждания, въпросите, свързани с дневния ред на българските граждани. Нищо от това не беше възприето. Ето защо се наложи много ясно и категорично да заявим нашата позиция, да бъде разбрана и видяна от всички, от цялото българско общество, че такъв парламент е вреден и неполезен за българските граждани. Той не е в услуга на българското законодателство".

Целия разговор с Весела Лечева чуйте във видеото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Шествия за климата се проведоха в десетки столици по света
Шествия за климата се проведоха в десетки столици по света
Прагът на преференциите върнат в Избирателния кодекс
Прагът на преференциите върнат в Избирателния кодекс