НОВИНИ

Виктор Орбан: Готов съм да окажем всякакъв вид помощ на България

Ако можем да дадем 3 млрд. евро на Турция, които не са в Европейския съюз, тогава е невъзможно да не може да дадем 160 млн. евро на българите, които са в ЕС. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан, който заедно с министър-председателя Бойко Борисов посети българо-турската граница.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:30, 14.09.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
виктор орбан готов съм окажем всякакъв вид помощ българия

Аз съм готов да окажем всякакъв вид помощ на България, категоричен бе Виктор Орбан. В Братислава Борисов може да разчита на нас, каза унгарският премиер и добави: „Всички трябва да разберат, че бъдещето на Европа се решава не в Брюксел, а тук, където стоим. Затова успешната защита на България е в наш общ интерес”.

Той сподели впечатленията си от охраната на границата. „Тук много точно разбират какъв е действителният живот, няма европейски приказки, тук сме в абсолютната действителност. Най-големият проблем в Европа е наивността, на нея се основава политиката за мигрантите в Европа и затова имаме проблеми и 1 милион мигранти. Това е последица от добронамерената наивност. Когато става въпрос за сигурността, трябва да стоим с двата крака на земята”, коментира Виктор Орбан.

От своя страна министър-председателят Бойко Борисов заяви, че на срещата на върха на Европейския съюз в Братислава ще настоява за незабавна помощ. Основна тема на разговорите в словашката столица е намирането на изход от мигрантската криза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лоши добиви при слънчогледа вещаят трусове в отрасъла
Лоши добиви при слънчогледа вещаят трусове в отрасъла
Александър Чеферин е новият президент на УЕФА
Александър Чеферин е новият президент на УЕФА