НОВИНИ

​Военни демонстрации на учението с международно участие "Бриз 2016"

Военни демонстрации в рамките на учението с международно участие "Бриз 2016" ще се състоят днес в морето край Бургас. На събитието е поканен премиерът Бойко Борисов. Маневрите ще наблюдават министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов.

bnt avatar logo
от БНТ
06:25, 15.07.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

В учението участват над 25 кораба и над 1700 военнослужещи от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, Турция и САЩ, както и три кораба от Втора постоянна група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса.

Гостите на "Бриз 2016" ще наблюдават операция по спасяване на голям брой бедстващи хора на море, атака на подводница с използване на противоподводни бомби, ликвидиране на последиците от терористичен акт на борда на кораб, както и отразяване на асиметрични атаки на море и атаки на въздушен противник. Основната цел на учението е да се подобри оперативната съвместимост и взаимодействието между военноморските сили на държавите-участнички.

Какви са необходимите мерки за по-голяма сигурност след атентата в Ница - вижте прякото включване на Иво Никодимов в "Денят започва" от учението "Бриз 2016"!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Владимир Чуков: ​Нападателят от Ница вероятно е действал сам
Проф. Владимир Чуков: ​Нападателят от Ница вероятно е действал сам
Броят на жертвите в Ница достигна 84, над 100 са ранени
Броят на жертвите в Ница достигна 84, над 100 са ранени