САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Започна гласуването в България на турския референдум за конституционни промени

Гласуването на турския референдум за конституционни промени започна в България. Хората със смесено или само с турско гражданство могат да гласуват в три избирателни секции в посолството на Турция в София и двете консулски представителства в Пловдив и Бургас.

Александър Марков
от Александър Марков
12:45, 07.04.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Те ще гласуват на 7, 8 и 9 април. Изборният ден започна в 9 и ще приключи в 21 ч., съобщи посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче. В България са открити само три 3 секции, тъй като броят на имащите право на глас у нас е под 10 000 души. Общо зад граница са разкрити 3000 места за гласуване в 57 държави.

Сюлейман Гьокче, посланик на Турция в България
Броят на регистрираните турски граждани в чужбина е близо 3 млн. души. В 57 страни се откриват избирателни секции, откриването на избирателни секции в 120 дипломатически и консулски представителства в чужбина. В България само в дипломатическите представителства откриваме секции, защото броят на избирателите, които са регистрирани тук, е твърде малко в сравнение с другите страни - под 10 000 души, но в други страни, където има стотици хиляди избиратели, там се откриват много повече секции.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
10 хиляди души  ще посетят Бачковския манастир за Великден
10 хиляди души ще посетят Бачковския манастир за Великден
Туск: ЕС и САЩ ще работят заедно за пресичането на жестокостите в Сирия
Туск: ЕС и САЩ ще работят заедно за пресичането на жестокостите в Сирия