НОВИНИ

Започна приемът за новия випуск военни лекари във Варна

Във Варна започна приемът за третия випуск по специалността "Военен лекар". Студентите се обучават съвместно от Медицинския университет и Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров." Обучението е безплатно, а след завършването си, студентите имат 10-годишен договор за работа като военни лекари.

bnt avatar logo
от Деян Михайлов
08:16, 09.06.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Ева и Веселин са от първия випуск, избрали новата специалност.

Ева Георгиева, втори курс специалност "Военен лекар": Може би беше спонтанно, не се знаеше много за тази специалност, когато аз влизах. Но беше предизвикателство да вляза и да започна нов живот, което бях свикнала преди това.
Веселин Николов, втори курс специалност "Военен лекар": Почувствах, че това е специалността за мен, тъй като беше нова, когато кандидатствах. Нямаше инфо, но събрах и реших, че това е за време.

Ева и Веселин получават и военно образование - управление на катер и яхта, водолазни умения, оцеляване в различни условия.

Ева Георгиева, втори курс специалност "Военен лекар": Тук имаме отделни военни предмети, също така физическа подготовка, лидерски качества. Времето ни е по-малко от това на студентите в Медицинския университет, но това ни помага да се изградим като личности.
Веселин Николов, втори курс специалност "Военен лекар": Естествено и по-голямо натоварване - физическо, психическо. Това помага за по-доброто изграждане, като лекар.

Студентите ще завършат с две дипломи - медицина и организация и управление на военни формирования. Така новите военни лекари ще могат да специализират в Военномедицинска академия.

Медицинската им подготовка е фокусирана върху военната хирургия и токсикология, и участие във военни операции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди на протест в Албания в подкрепа на опозицията
Хиляди на протест в Албания в подкрепа на опозицията
Полиция и военна техника отново ще пазят черешовите градини в Кюстендилско
Полиция и военна техника отново ще пазят черешовите градини в Кюстендилско